Shamanistische healing

Shamanisme speelt zich hoofdzakelijk af op het niveau van soul (het voelen, dromen, herinneringen, alles wat onbewust is). Het is onze databank. Hier liggen alle ervaringen, vanaf de geboorte, in opgeslagen en leiden er als het ware een eigen leven. Ze kleuren de manier waarop we naar het leven kijken, onze reacties, onze vaste patronen. Ze bepalen onze wijze van denken, de spanningen en het ongemak in het lichaam, de doelen die we ons stellen, de vaste reactiepatronen zoals depressie, agressie of moedeloosheid.
De taal van Soul is beelden.

Bij een shamanistische healing lig je ontspannen op een zachte ondergrond met gesloten ogen; je hoeft verder niets te doen dan je open te stellen. Ik werk met ratel, drum, chanten en handoplegging. Je zult wat gekke geluiden horen, geuren (wierook) en gevoelens ervaren, beelden zien; deze worden vrijwel nooit als vervelend ervaren. Ik ga in trance om als het ware ‘ af te reizen’ naar jouw ziel; naar daar waar de onbalans zich bevindt. Deze neem ik weg: ik neem het van je over. Een sessie kan ongeveer 45 minuten duren. Veel mensen ervaren hierna een (soms) moeilijk te verwoorden verlichting die op een zeer positieve manier doorwerkt in het dagelijks bestaan. Zelf ervaar ik na afloop vaak onbestendige en onbehaaglijke sensaties; deze kan ik echter snel loslaten omdat ik niet – zoals jij dat wel was – verbonden ben (geweest) met de oorzaak van de onbalans.

Veel mensen overwegen een healing omdat ze al een tijdje rondlopen met ongewenste klachten waar de reguliere medische wetenschap nog geen (bevredigend) antwoord op heeft kunnen geven. Het kan bijvoorbeeld gaan om depressie, chronische ziekte, verwerking van fysiek trauma zoals een verkeersongeluk, operatie, misbruik of oorlog, die op hun beurt weer leiden tot ziekten, immuniteitsproblemen, verslavingen of een niet eindigend verdriet. Er kan ook sprake zijn van een spirituele blokkade of negatieve energieën die een cliënt bij zich draagt. Deze blokkades zitten meestal in een bepaald deel van het lichaam en met een healing kan dat wat geblokkeerd is worden bevrijd. Het kan zijn dat je meer dan een healing nodig hebt om je echt beter te voelen.
Deze healingen zijn op afspraak.