Over mij

Christina Welten

Therapeut Christina Welten

Ik hou van mensen, omdat we meer zijn dan alleen een lichaam hebben; we hebben ook een prachtige ziel.

Ik heb lange tijd in de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Toen mijn kinderen oud genoeg waren, besloot ik psychologie te gaan studeren. Mijn afstudeeronderwerp was shamanisme, een oeroude kennis die ervan uitgaat dat alles bezield is en dat men voor alles respect dient te hebben. Voor mij geldt dan ook dat alles en iedereen gelijkwaardig is. Shamanisme is voor mij een levenswijze geworden.

Voor mij draait het leven om het ontdekken van je ware zelf en het herinneren van alles wat je al weet. Het vergroten van ons bewustzijn speelt hierbij een cruciale rol. Bewustzijn, wijsheid, vertrouwen, liefde, kracht, eenvoud, eerlijkheid en respect zijn voor mij de basisbegrippen in dit proces van zelfontdekking.

In onze kern zijn wij mooie wezens, die door middel van overlevingspatronen laagjes om deze kern hebben gelegd. Deze patronen manifesteren zich in ons ego, dat beïnvloedt hoe we ons naar buiten toe presenteren en welk masker we opzetten. Maar door ons bewustzijn te vergroten, kunnen we deze patronen onder de loep nemen en bewust kiezen hoe we ermee omgaan.

We kunnen onze problemen/uitdagingen in de ogen kijken en zien wat we te leren hebben…

We kunnen onze overlevingspatronen bekijken en kiezen of we die willen gebruiken…

We kunnen onze overtuigingen zien en beoordelen of deze nog voor ons van toepassing zijn…

We kunnen transformeren van een slachtoffer naar iemand die zelf de regie neemt…

Door deze zelfreflectie en het loslaten van overlevingspatronen, kunnen we als individu groeien naar ons ware, prachtige zelf. Voor mij persoonlijk heeft dit geleid tot een diep inzicht in de lessen die ik te leren had. Ik besefte dat ik mijn eigen leven in handen had en dat ik geen slachtoffer was, maar juist mijn eigen wereld kon creëren. Dit inzicht heeft me geleid naar mijn eigen geluk…


Met liefde en respect,
Christina